Friză din marmură Diana (Artemis) la vânătoarePe care sunt redate în relief scene de vânătoare: Diana cu arcul, un copac, un câine (panteră). Marmură albă zaharoidă.
Stelă funerară cu CharonEste redat în relief zeul Charon, lăngă barcă, ţine de mână un personaj masculin, alături de câinele Cerber.
Inscripţie: ApollonioS EPISTRATOU.
Statuetă fragmentară – Eros cu pasărea, epoca elenistică, marmurăReprezintă pe Eros copil nud, ţinând cu mâna stângă o pasăre. Lipsesc capul, picioarele şi mâna dreaptă a statuii + capul păsării.
Reprezentarea zeiței Cybella, epoca elenistică, calcarRelief CYBELLA din calcar – Aedicula din calcar cu fronton în care este redată Cybella stând pe tron, având în dreapta patera, în stânga discul. Pe cap poartă kalathosul.
Relief Cavalerul tracRelief din marmură cu reprezentarea Cavalerului trac călare, în galop, cu mantia fluturând, cu sulița ridicată, fuge după un mistreț, ajutat de un câine. În colțul din stânga jos se observă un altar și un personaj feminin. Deasupra este un pom cu un șarpe încolăcit pe trunchi. În partea dreaptă este reprezentat un alt călăreț de mici dimensiuni. Relieful este bine conservat, dar pe alocuri, marmura a căpătat un aspect rugos.
Capitel marmurăCapitel de epocă romano-bizantină în stil compozit, rupt la un colţ, din marmură alb-vineţie, este decorat la colţuri cu capete de berbeci, la mijloc cu vulturi şi frunze de acant.
Piesă sculpturală Decorata in partea superioara cu o rozeta cu mici vartejurisi rozete. In centru o floare cu cinci petale. Lateral frunze dispuse curbat.
Picior de masă cu efeb, epoca elenistică, marmură. Cu baza dreptunghiulară pe care este sculptat în înăltime un efeb în picioare, sprijinit de o bază dreptunghiulară. Ruptă o mâna si capul.
Fragment statuie (reprezentarea unui șarpe) Statuie fragmentară HYGEEA cu şarpele – Ansamblu statuar din marmură albă ce redă pe zeiţa Hygeea în picioare, spart ½ din bust şi capul, iar la picioare şarpele.
Ansamblu statuar din marmură albă Ansamblu statuar din marmură albă ce redă pe zeiţa Hygeea în picioare, spart ½ din bust şi capul, iar la picioare şarpele.
Piesele au fost recuperate din umplutura degajata la excavatia fundatiilor bl. M7-M8 din zona sacra a orasului Callatis.
Hygieia, în religia greacă, zeița sănătății. Cele mai vechi urme ale cultului ei se află la Titane, la vest de Corint, unde a fost venerată împreună cu Asclepius, zeul medicinei.. Animalul lui Hygieia era un șarpe, arătat uneori bând dintr-o farfurioară ținută în mână.
Capitel calcarLucrat din calcar albicios, compact, ornamentat cu palmete şi volute pe două din feţe. Restul capitelului paralelipipedic în fază de semiprelucrare.
Hecate – Statuie fragmentară Reprezentarea triplă a zeitei, din marmură albă, spartă în regiunea gâtului si sub genunchi. Mâinile martelate, învesmântată în chiton strâns sub sâni și himation.
Statuie zeița Cybela, epoca romană, marmură Marmură albă, reprzentând pe zeiţă aşezată pe tron, drapată în chiton şi hymation, în mâna dreaptă -patera, în stânga- tamburină, în poală- pantera.